OMAKASE

KOLACJA DEGUSTACYJNA

Posiłek wywodzący się z tradycji kulinarnej Japonii podczas którego Szef Kuchni zabiera nas w tajemniczą podroż przez kreatywne i sezonowe menu degustacyjne, które do ostatniego momentu nie jest gościom do końca znane. Autentyczne doświadczenie kulinarne, podczas którego wszystkie dania przygotowywane są na oczach gości, a każde miejsce to Chef’s Table.

CHEF

WOJCIECH POPOW

Szef Kuchni z wieloletnim doświadczeniem, znany z kreatywnego i nowatorskiego podejścia.

Wiedzę i umiejętności zdobywał pracując m.in. dla Gordona Ramsay’a, odbywając staż w słynnej Nomie oraz jako zastępca szefa kuchni jednej z najlepszych londyńskich restauracji – Yashin. Założyciel Polskiego Stowarzyszenia Kucharzy Sushi, finalista oraz juror międzynarodowych konkursów kulinarnych, zdobywca pierwszego miejsca w prestiżowych konkursach – Sushi Awards 2014 w Londynie oraz Washoku World Challange 2019 w Paryżu.

Cechuje go niezwykła dbałość o detale, pasja do gotowania oraz nieodzowna miłość do sushi.

Obecnie Szef Kuchni japońskiej restauracji – Beaverbrook (UK), bazującej na sezonowych oraz samodzielnie fermentowanych produktach.

REZERWACJA

ZAREZERWUJ MIEJSCE

Aktualnie wszystkie miejsca na najbliższe kolacje są wyprzedane. Zapisz się do naszego newslettera, a poinformujemy Cię o kolejnych wydarzeniach.

RECENZJE

Uczestniczenie w takich wydarzeniach to również dla mnie pokrętna droga do odkrywania patriotyzmu. Nie przez polskie smaki, a Azję made in Poland, z której możemy być dumni.

Piotr Górecki Szydziak
Pyza Made in Poland

Tatar z tuńczyka błękitnopłetwego z domowym miso i truflami mogę śmiało umieścić na liście trzech, może pięciu najlepszych rzeczy, jakie dane mi było jeść w życiu. To było absolutnie genialnie, fantastyczne i właściwie nie do powtórzenia. Kiedy tylko myślami przywołuję uderzenie płynącego z tego dania umami, ślinianki zaczynają mocniej pracować. […] Czapki z głów, bo zmieniliście mój świat.

Piotr Gładczak
WPK

Potrawy rodziły się na oczach gości, wzbudzając z każdą następna niespodzianką coraz większy zachwyt. […] Ulotnie i niepowtarzalnie. Tęsknota za smakami pozostanie.

Dr. Monika Szyszka
Pracownia Matsumi

Jeśli w swoich spotkaniach ze smakami nastawieni jesteście na unikalne doświadczenia, miejcie oczy i uszy otwarte […]świadomość i precyzja w użyciu technik, dobór produktów, ich jakość i forma podania wprawiło sześciu szczęśliwców, którzy usiedli do baru, w prawdziwe osłupienie.

Agnieszka Szydziak
Have a Bite